Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sakarya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Hendek'teki patlama ilişkin açıklama yapıyor. Erdoğan, 1'i ağır 74 yaralı olduğunu ifade ederek 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sakarya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'daki patlamaya ilişkin açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

* Şu anda 1'i ağır 74 yaralımız bulunuyor. Maalesef 2 kişi hayatını kaybetti.

* Yerleşim yerlerine 3 kilometre mesafe uzaklıkta. İş yeri sahibiyle birkaç kez görüştüm. Kendileri de olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

* Ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmetler diliyorum. İnşallah bir an önce yangın kontrol altına alınır.

* Temennimiz yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olanlarla ilgili olumsuz haberler almamak.

Libya açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını kabul etti. Libya konusunda görüşleri sorulan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

* Libya'da meşru ve var olan hükümetle aramızdaki çalışmaların ciddi ve kararlılık içinde sürdürülmesi lazım, yapılan iş budur.

* Savunma Bakanım oraya gitmiş durumda. Orada yapacakları çalışmayla Libya'daki süreci çok daha yakın bir markaj içinde sürdürelim istiyoruz.

* Katar ziyareti, şu Kovid-19'dan sonra yurt dışına ilk ziyaretim oldu. Bölge ülkeleri ile olan tüm konuları Sayın Temim ile ele aldık.