Fuat Oktay'dan Bizans bayrağı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Güney Kıbrıs'ta camiye Bizans bayrağı asılması nedeniyle Rum yönetimine seslenerek, "Rum yönetimi adanın güneyinde son dönemde birtakım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son verilmeli" dedi.

Fuat Oktay'dan Bizans bayrağı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Güney Kıbrıs'ta camiye Bizans bayrağı asılması nedeniyle Rum yönetimine seslendi. Oktay mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rum yönetimi adanın güneyinde son dönemde birtakım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son vermeli ve bu hastalıklı zihniyetin önüne geçecek önlemleri süratle uygulamaya koymalıdır.

Larnaka'da Tuzla Camisi'ne asılan Bizans bayrağı ile yine tahrik ve provokasyon. Rum yönetimi, adanın güneyinde son dönemde birtakım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son vermeli ve bu hastalıklı zihniyetin önüne geçecek önlemleri süratle uygulamaya koymalıdır.

Güney Kıbrıs'ta camiye Bizans bayrağı asıldı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) camilere yönelik provokasyonlu saldırılar devam ediyor. Geçtiğimiz gün Limasol ilçesinde bulunan Köprülü Camisi’ne yapılan molotofkokteyli saldırısı ve duvarlarına İslam karşıtı yazıların yazılmasının ardından, bu kez de Larnaka ilçesinde bulunan Tuzla Camisi'ne Bizans bayrağı asıldı.

Camiye Bizans bayrağı asıldı.
Camiye Bizans bayrağı asıldı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasını kınadı. "Güney Kıbrıs'ta son bir haftada ikinci kez camilere yönelik tahrikler yapılması olağan karşılanamaz, geçiştirilemez" ifadelerini kullanan Tatar, "Limasol'da bulunan Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılıp duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazıların yazılmasının ardından bu kez de Larnaka'da bulunan Tuzla Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyor, Rum Yönetimini derhal İslam karşıtlığını durduracak tavrı ortaya koymaya çağırıyorum. Bunun için yapılması gereken ise derhal suçluları yakalamak gereken önlemleri almaktır. Bu çağda, hala ırkçı, faşizan eylemlere başvurulması, başvuranlara göz yumulması asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Dolayısıyla Rum Yönetimini aklı selim ve uyarılarımızı dikkate almaya davet ediyoruz" dedi.