Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü yeni müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Pazartesi günü bununla ilgili yeni müjdeleri paylaşacağız" dedi.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü yeni müjde vereceğiz

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Sevgili Erzurumlular, yaklaşık 1 buçuk yıllık aranın ardından sizleri bayağı özlemişim. Ama görüyorum ki sizler de bu kardeşinizi özlemişsiniz. Sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Biliyorsunuz, Erzurum Malazgirt'ten de önce Pasinler Zaferi'yle Anadolu'yu ebedi yurdumuz yapan yolu açmıştır.

Bugün de birileri akıllarına geleni söylemeyi siyaset, her kulaklarına üfleneni proje sanıyor. Biz ise 20 yıldır her sözümüzü tutmuş bir kadroyuz. Biz de yalan yok, hakikat var. Eser ve hizmet siyasetiyle Erzurum'un da altyapı eksikliklerini giderdik. İspir-Rize yolu önemli ulaşım projelerinden biridir.

Maşallah uçaklar ellerinizde... Kızılelma'yı almışsınız ve Kızılelma'yla beraber uçuyorsunuz. 

Erzurum'da yaptığımız doğal gaz yatırımları 4 milyar lirayı geçiyor.

"Pazartesi günü yeni müjde vereceğiz"

Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Pazartesi günü bununla ilgili yeni müjdeleri paylaşacağız. Hep söylediğim gibi, Türkiye'nin imkanlarını milletimizin her kesimine sunarak adım adım refahımızı yükseltecek, güvenliğimizi güçlendirerek huzurlu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.

Oltu Organize Sanayi Bölgesindeki 10 fabrikanın resmi açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Toplam yatırım tutarı 12,3 milyar lirayı geçen yatırımlar hayırlı olsun.

Rahmetli İbrahim Erkal güzel türküsünde ne diyor? Allah rahmet etsin. 'Palandöken yastığın, evleri yığın yığın.. Hadi gel Erzurum'a gel.' Biz de Erzurum'un aşığı olarak son 20 yılda toplam 50 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık.

Erzurum değişiyor. Havalimanı mı vardı Erzurum'da? Şimdi bunlar var mı? Üniversitelerimizi ikiye çıkardık. Bitmedi şimdi Erzurum'u Karadeniz'e bağlıyoruz ve Karadeniz'den Erzurum'u dünyaya açıyoruz. Ovit'i geçebiliyor muydu? Şimdi Bayburt, Gümüşhane... Oradan da ineceğiz Trabzon'a. Erzurum'a bunlar yakışıyor. 13 millet bahçesinden 8'ini tamamladık. İnşası süren tünel yol projelerimizi önümüzdeki yıl hizmete açıyoruz. Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattımızın etüt çalışmalarını önümüzdeki yıl bitirip ihale aşamasına geçeceğiz. Erzurum Havalimanını modernize edip büyüttük. 7 bayar, 13 gölet, 298 taşkın koruma tesisi, 28 hidroelektrik santrali inşa ettik.

Güncel tutarıyla Erzurum'a 11 buçuk milyar lira tutarında yatırım ve tarımsal hibe desteği verdik. İnşallah Erzurum'u daha büyük yatırımlara kavuşturacağız. Erzurum, 2023'te güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye'nin yolunu bir kez daha açmaya hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız?

Birinci Dünya Savaşı başladığında işgal edilen vatan topraklarından biri Erzurum'du. Erzurumlular için çileli göç başladı. Zulümlerin izleri hala yüreklerde. Bu katliamlarda ve göçlerde 700 bine yakın Erzurumlunun hayatını kaybettiği kayıtlarda yer alır. Şehir kurtarıldığında karşılaşılan manzara korkunçtu. Her tarafı yıkık döküktü. 13 bin Erzurumlu yakılarak işkenceyle şehit edilmişti. Erzurum böyle bir soykırımın ardından yeniden ayakları üzerine kalkmıştı. Dadaşlar, dişleriyle tırnaklarıyla geleceklerini bugün olduğu gibi yeniden kurmuşlardır.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla coğrafyamızdaki bin yıllık geçmişimizin en önemli atılımını yapmaya hazırlanıyoruz.

Bir yandan İslam dünyasıyla ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bir yandan Balkanlar'la buluşuyoruz. Avrupa'yı Amerika'yı, Rusya'yı Çin'i de ihmal etmiyoruz. Barış koridorunu kim açtı? Elhamdülillah biz açtık.

İnşallah Erzurum'u Türkiye Yüzyılı'nda en yüksek katma değer üreten şehirler arasında ilk sıralara çıkaracağız.

Türkiye ne zaman atılıma geçse önüne hep tuzaklar kurulmuştur. Vesayetle, terörle, darbeyle defalarca önümüz kesilmek istenmiştir. Tüm bu badireleri atlatarak ülkemizi bu günlere getirdik. Atalarımızın 'Makam adamı bozmaz, ayarını ortaya çıkarır' diye bir sözü var. Şimdi birileri çıkmış beceremedikleri rekabeti yalanla yapıyor. Siyaset er meydanıdır. Biz bu meydanda herkesle kapışmaya varız. Karşımıza çıkanlar er olacak er.

Bay Kemal 15 Temmuz'da, Atatürk Havalimanı'ndan FETÖ'cülerin yardımıyla tankların arasından geçerek nereye gitti? Belediye başkanının evine gitti orada kahvesini içti. Biz nereye gittik. Biz havalimanındaki on binlerin yanına gittik.

Seçimler için kurulan fiskos masasında aylardır ne sinsi pazarlıklar yaptılar. Amaç ne Erdoğan'ı ve onun şahsında Cumhur İttifakı'nı devirmek. Peki, gelince ne yapacaklar. Söyledikleri tek şey bizim yaptıklarımızı yıkacaklar, her şeyi eskiye döndürecekler.

Bizim uğrunda canımızı ortaya koyduğumuz başka vatanımız yok. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda... Biz bu yolda böyle yürüyoruz. Birileri kendilerine başka topraklarda bir gelecek hayal edebilir. Ama bu halkın helal süt emmiş hiçbir ferdi ne herhangi bir terör örgütü için ülkesini satmaz, milletine ihanet etmez.