Türkiye'nin efsane hakemi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

Son dakika haberine göre; Türk ve dünya futboluna uzun süre hizmet eden efsane hakemlerden İhsan Türe, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'nin efsane hakemi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Türk hakemliğinin değerli isimlerinden, eski FIFA kokartlı hakemimiz İhsan Türe'nin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

1946 yılında Eskişehir'de doğan İhsan Türe'nin uzun yıllar Süper Lig'de ve Avrupa kupalarında görev yaptığı, uluslararası maçlarda Türkiye'yi temsil ettiği belirtildi.

İhsan Türe'nin cenazesinin bugün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yapılacak törenin ardından toprağa verileceği aktarıldı.

İhsan Türe'ye Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve hakem camiasına da başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Hakem İhsan Türe kimdir?

1946 yılında doğan İhsan Türe, futbola uzun süre hakem olarak hizmet etti. İhsan Türe eski Türk futbol hakemi ve yazar. 1978, 1979, 1982, 1984, 1985, 1988, 1989 Federasyon Kupası Finali'ni yönetmiştir. Orduda hava assubayı olarak görev yaptı, 1966 yılında hakemliğe başladı, 1993 yılında hakemliği bıraktı, 2002 yılında Tanrının Küçük Oğlu kitabını yazdı.