Biglia Fatih Karagümrük'te

İstanbul ekibi Serie A devi Milan'la olan sözleşmesi sona eren Lucas Biglia'yı transfer etti. Biglia'nın Süper Lig'e gelmesiyle bir bomba daha patlamış oldu.

Biglia Fatih Karagümrük'te

Süper Lig'de 36 yıl sonra çıktığı ilk maçta Yeni Malatyaspor'u 3-0'lık skorla mağlup eden Fatih Karagümrük, ses getiren bir transfere daha imza attı.

İstanbul temsilcisi, Serie A devi Milan'la olan sözleşmesi sona eren Lucas Biglia ile her konuda anlaşmaya vardı. Transfer, kulübün resmi web sitesinden resmen açıklandı.

Karagümrük, 2 yıllık sözleşme imzalayacak olan Biglia'yı yıllık 2.8 milyon euro (yaklaşık 24.8 milyon Türk Lirası) ödeyecek. Tangocu, Karagümrük'ten iki yılda yaklaşık 50 milyon TL kazanacak.

Lucas Biglia kimdir?

30 Ocak 1986 yılında Arjantin'in Mercedes kentinde doğan Lucas Biglia, futbola ülkesinin takımlarından Argentinos Juniors'ın altyapısında başladı. 2005 yılında bir başka Arjantin ekibi Independiente'ye transfer olan Biglia, 1 sezon sonra 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Anderlecht'in yolunu tuttu.

Belçika ekibinde 7 yıl başarıyla forma giyen Tangocu, 2013'te 8.4 milyon euro bedelle Lazio'ya transfer oldu. Lazio'da da başarılı performansını sürdüren Biglia, 2017 yılında ise 19.7 milyon euro bonservis bedeli karşılığı Milan'a transfer oldu. Milano ekibinde 3 sezon forma giyen tecrübeli orta sahanın sözleşmesi bu sezon sona erdi.