Fenerbahçe'de flaş ayrılık!

Efsane koç Zeljko Obradovic'in ayrılığından sonra yaprak dökümü süren Fenerbahçe Beko'da yıldız isim Gigi Datome ile de yollar ayrıldı. Fenerbahçe Beko, yaptığı resmi açıklamayla ayrılığı duyurdu.

Fenerbahçe'de flaş ayrılık!

Zeljko Obradovic'in ayrılığıyla sarsılan Fenerbahçe Beko'da bir ayrılık daha yaşandı. Sarı-lacivertli ekip, İtalyan yıldız Gigi Datome'nin takımdan ayrıldığını duyurdu.

Fenerbahçe Beko'nun yaptığı resmi açıklamada şu görüşlere yer verildi:

2015-16 sezonundan bu yana formamızı giyen ve bu süreçte elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli mimarlarından biri olan Gigi Datome, mevcut sözleşmesini Kulübümüz ile anlaşarak sonlandırmış ve kariyerine farklı bir takımda devam etme kararı almıştır.

Gigi Datome'nin Fenerbahçe formasını terlettiği süre boyunca takımımıza katkıları, yalnızca attığı sayılar ya da yaptığı istatistiklerle sınırlı kalmamıştır. Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın asla pes etmeyen karakterinin en önemli temsilcilerinden biri olan Gigi, soyunma odamızda yaratılan ve parkeye de yansıyan ekip ruhunun kilit isimlerinden biri olmuştur.

Takımımıza basketbol oyununun her anında ve alanında üstün katkıları olan Datome, saha dışında sergilediği örnek sporcu duruşuyla da bizleri her daim gururlandırmış, ülkemize olan bağlılığı ve sevgisiyle de hepimizin takdirini kazanmıştır. Fenerbahçe basketbolunun unutulmazları arasındaki yerini çoktan almış olan Gigi Datome'ye, Kulübümüze yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, kariyerinin geride kalan bölümünde kendisine sonsuz başarılar dileriz.

Fenerbahçe'de flaş ayrılık! - Resim : 29 şampiyonluk

Fenerbahçe Beko'ya 2015 yılında katılan Gigi Datome, sarı-lacivertli formayla toplam 9 şampiyonluk yaşadı. 32 yaşındaki oyuncu; 3 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 EuroLeague zaferinde yer aldı.