Hakkında inceleme başlatılan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'dan açıklama geldi

Son dakika haberine göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu, sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı. Soruşturmanın ardından açıklama yapan Pehlivan, "Yaşam hakkı benim için çok önemli anayasal bir hak" ifadelerini kullandı.

Hakkında inceleme başlatılan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'dan açıklama geldi

Edinilen bilgiye göre HSK, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında 7 Mayıs'ta yaptığı "Ölüm adın kalleş olsun #İbrahimgökçek" paylaşımı hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi.

Hakkında inceleme başlatılan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'dan açıklama geldi - Resim : 1

Soruşturmanın başlatılmasının Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'e konuşan hâkim Ayşe Sarısu Pehlivan "Yaşam hakkı benim için çok önemli anayasal bir hak. Kim olursa olsun, bunları onaylamadığıma ve ölüm oruçlarından vazgeçilmesi gerektiğine dair çağrım da var. Ben neticede bir insanım, benim de duygularım var" dedi. 

Hakim Pehlivan sözlerine şöyle devam etti: 

"İbrahim Gökçek yaşatılmalı" şeklinde mesajlarım var. Sonrasında da ölümü üzerine üzüldüğümü belirttiğim bir tweetim var. DHKP-C ile bağlantıyı kuranlar Kayseri'deki o cenaze ile ilgili 'gömdürmeyiz yakarız' diyen grubun Twitter'da bir saldırına uğradım ben. Beni linç etmeye kalktılar. HSK de muhtemelen bunları ciddiye aldı ve soruşturma başlattı. HSK'nin artık ne durumda olduğunu siz sorgulayın. Son derece insani olan bir paylaşım üzerinden böyle bir incelemeye gidildi.

Ölümün her türlüsü acıdır. İnsan kedisini köpeğini kaybettiği zaman bile bu duyguyu hissetmez mi? İbrahim Gökçek'in DHKP-C üyesi olduğunu kabul eden bir grup var. Gökçek'in kesinleşmiş bir cezası yok. Ama masumiyet karinesine aykırı o kadar laf söyleyen insan var ki. Durum böyleyken beni linç edip yolunu açtılar ve HSK de bir soruşturma başlattı. 

HSK sonuç olarak ne yapacak bilmiyorum, yanlıştan dönecek mi, neyle suçlayacak bir de beni? Göreceğiz. Niye bir insani paylaşım yaptın mı diecek bilmiyorum. Savunmam istendiğinde göreceğiz."

"DHKP-C'Yİ ÖVMEKLE SUÇLANMAK SON DERECE ÜZÜCÜ"

Sosyal medyada kendisine yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını ifade eden Pehlivan, "Biliyorsunuz Ak-tolleri var internette. Önce bir linç kampanyası başlatılıyor. Bu troller buna zemin hazırlıyor. Sonra yandaş olarak tabir edebileceğimiz gazeteler üzerine gidiyor ve sonrasında HSK de devamını getiriyor. Sistem böyle işliyor.