Son Dakika haberi... İngiltere'de korona kabusu sürüyor: Okullar Mayıs'a kadar açılmayabilir

Koronavirüs salgınının vurduğu ve mutasyonla beraber ölü sayısının giderek tırmandığı İngiltere'de ebeveynler çocukları için endişeli. Eğitim Bakanı Williamson, şubat yarıyıl tatilinin ardından okulların tamamen açılmasının uzun süreceğini ifade etti.

Son Dakika haberi... İngiltere'de korona kabusu sürüyor: Okullar Mayıs'a kadar açılmayabilir

İngiltere'de her gün yaşanan yüzlerce can kaybı ve onbinlerce yeni vaka sonrası koronavirüs krizinin uzun süreceği tahmin ediliyor. 

Eğitim Sekreteri Gavin Williamson, şubat yarıyıl tatilinden sonra okulların tamamen yeniden açılmasının uzun süre alacağını düşündüğünü açıkladı. Kesin bir tarih açıklanmamakla beraber , öğretmenler ve eğitim liderleri tekrar açılmanın Nisan ve hatta Mayıs gibi geç olmasını bekliyorlar.

"Kesin bir tarih yok"

Sunday Times gazetesine konuşan bir hükümet yetkilisi şu ifadeleri kullandı: "'Uzun süredir bu işin içindeyiz. Okulların tekrar açılacağını düşündüğümüz kesin bir tarihe ulaşmamış olsak da, yarım dönemden sonra olmayacak."

4 Ocak'ta hükümet, ülke genelindeki yüksek enfeksiyon oranları nedeniyle okulların kısa bir süre yeniden açıldıktan sonra ertesi gün kapanacağını duyurdu. Williamson daha sonra velilere ve öğretmenlere okulların tamamen yeniden açılması için iki hafta önceden haber verileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiltere'deki okulların Paskalya'ya kadar yeniden açılmasını umarken, bunun o dönemde toplumdaki enfeksiyon seviyelerine bağlı olacağını söyledi.

İnsanların yüzde 40'ının ruh hali bozuk

Ülkede geçtiğimiz pazar günü yapılan bir anket, insanların yüzde 40'ının pandeminin başlangıcından bu yana ruh hallerinin ve ruh hallerinin azaldığına inandığını ve ebeveynlerin yüzde 33'ünün çocuklarının ruh sağlığının kötüleştiğini söylediğini ortaya koydu. 
İngiltere'de Cuma günü 478.248 koronavirüs aşısı yapıldı ve toplam aşılanan kişi sayısı 6,329,968'e ulaştı.