İngiltere'nin başkenti Londra'da patlama

İngiltere'nin başkenti Londra'da büyük bir patlama yaşandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da büyük bir patlama yaşandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Londra itfaiyesi 10 araç ve yaklaşık 70 itfaiyeci ile bir iş yerinin yakınındaki metro istasyonunda çıkan yangına müdahale etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Elephant and Castle tren istasyonunda çıkan yangın yetkilileri harekete geçirdi. Kısa sürede büyüyen yangını söndürme çalışmalarına 70 yakın itfaiye eri görevlendirildi. Yangının ardından dumanlar bölgeyi kaplarken, halkın evlerinden çıkmamaları ve pencerelerini kapalı tutmaları istendi. Trenlerin bölgeden geçişini durduruldu.

6 vagon yandı, 5 kişi yaralandı

İstasyon ve yakınındaki binalar tahliye edilirken, itfaiye ekipleri yerel saatle 13.43'te çıkan yangının 16.00 civarında "artık kontrol altına alındığını" aktardı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken, Londra İtfaiyesi tren istasyonundaki 3 ticari birimin, 1 telefon kulübesinin ve 6 vagonun tamamen yandığını açıkladı.
Londra İtfaiye Dairesi Basın Sözcüsü James Ryan yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını ve saatler içerisinde olayın yaşandığı yerin tekrardan açılacağını duyurdu. Ryan, “Saat 13.45’te 44 telefon ihbarı aldık. Elephant ve Castle durağında olduğuna dair ihbarlardı. Yaklaşık 150 itfaiye eri ile olay yerine ulaştık. Yangın ise birkaç dakika önce kontrol altına alındı. Bizler ulaşmadan önce yangının olduğu yerde olan 5 kişi olay yerini terk etmişler. 5 kişiden 1’i ise ilk yardım uygulanması için hastaneye götürülürken, şu ana kadar bize gelen herhangi bir ihbar olmadı. Tahmin ediyorum ki saatler içinde her şey kontrol altına alınacak ve etraftaki yollar tekrardan açılacak” dedi.

"Patlama oldu, telefonu aldım kaçtım"

Bölgede bulunan bir Türk vatandaşı Gülhan Garip ise, “Patlama oldu. Korkuyla telefonumu aldım kaçtım. Yani çok korktum. Olay esnasında çalışıyordum. O sesle kapıya çıktım. Baktım alev almış ve duman çıkıyordu, telefonumu aldığım gibi kaçtım. Hiç dükkanı bile kapatmadım, elektrik falan hep açık şu anda” ifadelerini kullandı.
Polis tarafından yapılan açıklamada ise, yangının ardından bölgedeki bazı yolların birkaç saat daha kapalı olacağı aktarıldı.
Londra Ambulans Servisi, tehlikeli alan müdahale ekibi de dahil olmak üzere olay yerine uzman müdahale ekipleri gönderildiğini belirtti.