Vali Ali Yerlikaya'dan İstanbul için flaş kademeli mesai açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da uygulanacak olan kademeli mesai için açıklama yaptı. Ali Yerlikaya, kademeli mesai hakkındaki detayları cuma günü açıklayacaklarını ifade etti.

Vali Ali Yerlikaya'dan İstanbul için flaş kademeli mesai açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Niyetimiz en geç cuma günü bunu şehrimizle paylaşmak. Hemen ertesi gün değil, en azından pandemi kurulunun önereceği bir takvim içerisinde yürürlüğe girdirmek" dedi.

Artık insanları uyarmanın anlamsız olduğunu belirten Yerlikaya, "Bütün semt pazarları, duraklar gibi yerlerde adımımızı attığımız anda maskelerimiz yüzümüzde olmalı" dedi.

Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Maalesef bütün tedbirlere rağmen pozitif çıkarsa bir arkadaşımız, hastaneye yatacak bir sonuç çıkmasa dahi evinde izolasyon tedbirleri uyguluyoruz.

15 gün boyunca karantinada kalan herkese teşekkür ediyorum. Ancak buna uymayanlar için ise sadece idari ve adli işlem yapmayacağız.

15 gün zorla tutulacaklar

Ali Yerlikaya, izolasyon kurallarına uymayanlar için sadece idari ve adli işlem yapmayacağız. Keyfi olarak uygulamayanlar için barınma merkezini harekete geçiriyoruz. Karantina süresi boyunca orada kalmak zorunda olacak.

Sancaktepe'de bir yurdumuz özellikle mevsimlik işçiler ve şartları istemeden yerine getiremeyenler için hazırlandı. Bu arkadaşlarımızı orada misafir edeceğiz.