Madrid'de büyük patlama: Savaş alanına döndü

Alınan son dakika bilgisine göre İspanya'nın başkenti Madrid'de büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın dini bir cemaate ait binada gerçekleştiği, yan binada ise bir huzurevi olduğu açıklandı.

Alınan son dakika bilgisine göre İspanya'nın başkenti Madrid'de büyük bir patlama meydana geldi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre patlamanın yaşandığı binanın çevresi savaş alanına döndü.

İlk yapılan açıklamalara göre şiddetli patlamada en az iki kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel saatle 15.00 (TSİ 17.00) sıralarında Madrid'in merkezindeki Puerto de Toledo Mahallesi'nde bir apartmanda patlamada oldu.

Patlamanın meydana geldiği binanın en üst üç katı harabeye dönerken, bitişik binada bulunan huzurevi sakinlerinin en yakın otele taşındığı açıklandı.

Patlamanın meydana geldiği binanın ise Virgen de la Paloma cemaatine (İspanya'da bir dini grup) ait olduğu açıklandı. Cemaate ait binada ölü ve yaralı sayısına ait bilgiye ulaşılmadığı aktarıldı.

Gaz kokusu aldım

Madrid'deki patlamanın görgü tanıklarından Valeria gazetecilere konuştu: "Patlamanın karşısında bir binada oturuyorum. Eve girerken gaz kokusu aldım. Daha sonra da büyük bir patlama meydana geldi. Şu an şoktayım. Patlama çok şiddetliydi."

Yerel basında, patlamanın nedeninin gaz kaçağı olabileceği iddia edildi.

 

Madrid'de büyük patlama: Savaş alanına döndü - Resim : 1