Bakan Koca müjdeyi verdi! Maske yakında hayatımızdan çıkmış olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından müjde vererek, "Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. COVID-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var" dedi.

Bakan Koca müjdeyi verdi! Maske yakında hayatımızdan çıkmış olacak

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadelere yer verdi:

ÖZGÜRCE NEFES ALACAĞIMIZ günleri özledik. Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. COVID-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin dışında, başkalarıyla olduğumuz her yerde maskemizi kuralına uygun şekilde takalım. Sabrınız için: Sağ olun.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyaya umut veren aşı gelişmesinin ardından, Almanya'da bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin’in başında olduğu Biontech firması ile iletişime geçtiğini belirtmişti. Bakan Koca, Uğur Şahin ile yaptığı görüşmenin ardından, "PROF. DR. UĞUR ŞAHİN’LE bir telefon görüşmesi yaptım. Prof. Şahin, Özlem Türeci ile Almanya’da, kendi şirketleri olan BioNTech’te COVID-19’a karşı bilim çevrelerinde ilgi uyandıran bir aşı geliştirdi. Görüşmede bu gelişmeyi ele aldık. Bakanlık olarak süreçte iletişim halindeydik" açıklamasında bulunmuştu.