Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı'ndan "Omicron" açıklaması

Sağlık Bakanlığı COVID-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada "Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı'ndan "Omicron" açıklaması

İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün son varyantı Omicron bütün dünyaya hızla yayılırken, Avrupa'dan ilk ölüm haberi gelmişti. İngiltere'deki bir hastanede tedavi gören Omicron varyantlı Covid-19 hastası yaşamını yitirmiş, İngiliz Sağlık Bakanı'nın "Salgında büyük bir dalga geliyor" sözleri endişe uyandırmıştı.

Sağlık Bakanlığı bugün tüm dünyayı alarma geçiren Omicron varyantıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Covid-19 pandemisinde oluşan varyantların ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yakından takip edildiği belirtildi.

Açıklamada ''Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarları'nda varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor'' denildi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de görülen Omicron varyantına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Covid-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor" vurgusu yapıldı.

"Uluslararası platformlarla paylaşılıyor"

Çalışmalarla ilgili olarak, "Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarları'nda varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor" bilgisi verildi.