TFF 1. Lig'e veda eden son takım Osmanlıspor

TFF 1. Lig'de küme düşen son takımı belirleyen karşılaşmada sahasında Balıkesirspor'u muhteşem bir geri dönüşle 4-3 mağlup eden Osmanlıspor galibiyete rağmen lige veda eden son takım oldu. Daha önce Eskişehirspor ve Adanaspor küme düşmüştü.

TFF 1. Lig'e veda eden son takım Osmanlıspor

TFF 1. Lig'de, Osmanlıspor ile Balıkesirspor arasındaki mücadele Osmanlıspor'un inanılmaz bir geri dönüşe imza attığı maçta 4-3 bitti. Bu sonucun ardından TFF 1. Lig'e veda eden son takım galibiyete rağmen Osmanlıspor olurken, Eskişehirspor'u deplasmanda 3-0 yenen Boluspor ligde kalmayı başardı.

Karşılaşmalar öncesinde Osmanlıspor'un 27, Boluspor'un ise 30 puanı bulunuyordu. Boluspor'un Eskişehirspor'a yenilmesi, Osmanlıspor'un galip gelmesi halinde ikili averaj nedeniyle Osmanlıspor ligde kalacaktı. Boluspor'un ligde kalabilmek için en az 1 puana ihtiyacı vardı.

TFF 1. Lig'i Hatayspor 66 puanla şampiyon olarak tamamlarken, ikinci sıradaki Erzurumspor Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi.

Süper Lig'e çıkacak son takım, Adana Demirspor - Bursaspor, Akhisarspor - Karagümrük eşleşmelerinin galiplerinin yapacağı play-off finali ile belli olacak.