THY uçağında koronavirüs şüphesi... Ankara'ya inişinin planlı olduğu açıklandı

Tahran-İstanbul seferini yapan uçak Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçaktaki 17 yolcu şüpheli olarak değerlendirildi. Yolcular, Zekia Tahir Burak hastanesinde karantinaya alındı. Uçağın Ankara'ya inişinin planlı olduğu açıklandı.

Türk Hava Yolları'nın Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı Ankara'ya iniş yaptı. Herhangi bir açıklama yapılmadığı için uçağın Ankara'ya acil iniş yaptığı düşünüldü. Ancak daha sonradan inişin planlı olduğu açıklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TK 8VÇ sefer sayılı 132 yolcusu bulunan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 10.29'da indi.

Tahran-İstanbul seferini yapan uçaktaki yolcuların Sağlık Bakanlığının da koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayeneleri yapıldı.

İran'dan gelen ve ateşi sınır üstünde olan toplam 17 kişi şüpheli olarak değerlendirildi.

İran'dan gelenlerin tamamı Türk

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti.

Türk Hava Yolları, Tahran haricindeki tüm İran uçuşlarını askıya almıştı. Tahran'dan İstanbul'a gelen ve 132 yolcusu bulunan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Uçakta bulunan 17 yolcu koronavirüs şüphesi nedeniyle Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde karantina altına alındı. Diğer yolcular ise 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak.

Gelen diğer yolcular ise Sağlık Bakanlığı kararına göre 14 gün gözlem altında tutulacak. Sağlık Bakanı Koca, "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak" dedi.

Ankara'ya iniş planlı

İran’dan ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızı özel bir seferle ülkemize getiren uçak, olağandışı bir durum dolayısıyla değil planlı bir şekilde Ankara’ya indiği öğrenildi.

Uçaktaki vatandaşlarımız ve mürettabatın sağlık kontrolleri ve gözlem süreçleri tedbir amaçlı olarak yine planlandığı şekilde gerçekleştirilecek.