Maske dağıtımı nasıl yapılacak? Detaylar belli oldu

EPTTAVM üzerinden Ücretsiz Maske Dağıtımı uygulaması resmi olarak başlamıştı. Her kişiye haftalık 5 adet ücretsiz maske dağıtacak olan devlet, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ancak bu uygulama vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı sekteye uğradı.

Maske dağıtımı nasıl yapılacak? Detaylar belli oldu

Bugün maske.epttavm.com adresi üzerinden maske almak isteyen vatandaşlar; bu uygulamanın geçici bir süre durdurulduğunu ve yakında E-Devlet üzerinden tekrar başlayacağına dair bir uyarı ekranı ile karşılaştı.

Türkiye’nin dijitalleşmesinde büyük rol oynayan E-Devlet, çok yakında maskelerin ücretsiz olarak dağıtımını yapacağı yeni bir servis ile karşımıza çıkacak. T.C. vatandaşları E-Devlet’e T.C. kimlik no ve şifreleri ile girerek bu maskelere ücretsiz olarak sahip olabilecek.

PTT’nin yaptığı resmi açıklamaya ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“Değerli Vatandaşlarımız,

Yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.

Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.

Ücretsiz maske teminine ilişkin sistem e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldığında gerekli duyuruları sizlerle paylaşacağımızı bildirmek isteriz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.”

Bu uygulamanın bu hafta içerisinde tekrardan başlayacağını düşünüyoruz. Coronavirus yüzünden yüzbinlerce insan evlerinde bireysel karantina uygulamasına geçmiş durumda. Ancak yine de hayat devam ediyor.

Günlük ihtiyaçlar için markete gitmek gerekiyor. Dışarı çıkmak tehlikeli olacağı için kendiniz korumanız gerekiyor. Bu korunma yöntemleri arasında maske ve eldiven şu an için en etkilisi diyebiliriz.

 

Marketlerde ise 1.5 metre kuralı çoktandır uygulanıyor. Müşterilerin kasada sıraya girdiğinde minimumda 1.5 metre aralıklar ile durması gerekiyor. Kapalı alanlarda özellikle de sıra ile işlem yapılan yerlerde ise içeriye alınacak müşteri sayısında kısıtlamalar yapılıyor.

Devletin salgının yayılmaması için aldığı kararlara bizlerin de uyması ve bu salgını en kısa sürede atlatmak için kendi tedbirlerimizi de almamız gerekiyor. Bu yüzden özellikle de kronik rahatsızlığı olan kişilerin maskesiz ve eldivensiz dışarı çıkmamalarını şiddetle öneriyoruz.