Korona virüs setleri durdurdu!

Türkiye'yi yeniden etkisi altına alan korona virüs pandemisi dizi sektörüne de sıçradı. Dün Aşk 102 oyuncuları Kubilay Aka, Alina Boz ve İpek Filiz Yazıcı'nın Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığının ortaya çıkmasının ardından bir dizi seti daha korona virüs yüzünden durduruldu.

Korona virüs setleri durdurdu!

Korona virüse yakalanan Aşk 102 dizisinin oyuncularından İpek Filiz Yazıcı'nın rol aldığı diğer dizi Yeni Hayat setine 2 gün ara verildi. Yapım şirketi çalışanlara şu bilgilendirmeyi yaptı:

Oyuncumuz İpek Filiz Yazıcı’yla en son beraber çalıştığımız cumartesi günü bildiğiniz gibi bütün ekibe Kovid testi yapılmıştı ve İpek de dahil olmak üzere hiçbir şüpheli bulguya rastlanmamıştı. Oyuncumuzun çalıştığı diğer bir dizi setinde yapılan testlerde pozitif vakaların çıkması üzerine dün (Pazar günü) kendisine tekrar test yapıldı ve test sonucunun pozitif olduğu görüldü.

Bu nedenle tüm ekibimiz ve oyuncularımıza tedbir amaçlı PCR testi yapılmasına karar verildi. Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş mercilerle yaptığımız görüşmelerin sonucunda; bu testin son temas tarihinden 3-4 gün sonra yapılmasının en doğrusu olduğu ve en erken Çarşamba günü testin yapılması gerektiği yönünde bizi bilgilendirdiler.

Ayrıca şu an paniğe yol açacak bir durum olmadığını, böyle bir vakada bulaşma riskinin çok yüksek olmadığını belirttiler. Her ihtimale karşı çarşamba günü yapılacak teste kadar, tüm ekibimiz, oyuncularımız ve sevdiklerimizin sağlığı için risk almamak adına sete çıkmama kararı aldık. Şu an süreci yakından takip ediyoruz ve testle ilgili bilgilendirmeyi detaylar netleştikçe sizinle paylaşacağız.

Yeni Hayat dizisinin çekimlerine ara verildi.
Yeni Hayat dizisinin çekimlerine ara verildi.

Şunu özellikle tekrar belirtmek isteriz ki; bu ara bir tatil değil, hepimizin sağlığı için alınan bir önlemdir. Bu nedenle bu süreçte her zamanki gibi tedbirli olmaya devam etmemiz gerekiyor, mümkün olduğunca evimizde kalalım, evden çıkmamız gerekirse de maske ve mesafe kurallarına uyalım. Herhangi bir şüphesi ya da sorusu olan da hemen bizimle iletişime geçebilir. Hepimize geçmiş olsun, sağlıkla kalın.