Elvan: Nakit yatırım teşviklerini devreye alacağız

Son dakika haberine göre... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide reform paketine ilişkin açıklamasında, "Nakit yatırım teşviklerini devreye alacağız" dedi. Elvan ayrıca, 850 bin esnaf için uygulanan vergi muafiyetinin kalıcı hale getirileceğini açıkladı.

Elvan: Nakit yatırım teşviklerini devreye alacağız

Son dakika haberine göre... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide reform paketine ilişkin açıklamasında, "Nakit yatırım teşviklerini devreye alacağız" dedi.

Bakan Elvan'ın konuşmalarından satır başları:

Dar gelirli esnafa gelir vegisi muafiyeti 2021 yılı kazançlarıyla başlayacak.

En geç önümüzdeki hafta salı günü reform paketi açıklanacak

Çok değişik ülkelerden, büyükelçiliklerden Ekonomi Reform Programı'na ilişkin Bakanlığımızdan detaylı açıklama talep edildi.

"Vergi muafiyeti kalıcı olacak"

Bakan Elvan "850 bin esnafa vergi muafiyeti istisna uygulamamız 2021 yılı kazançlarıyla başlayacak ve kalıcı olarak uygulanacak." dedi. Kamudaki araç alımı sınırlamasına da değinen Elvan, "Kamu Filo Yönetim Sistemi'ni geliştiriyoruz. Kamu taşıtlarının tedariki, kullanımı, tasfiyesinde etkinlik ve verimliliği artıracağız." ifadelerini kullandı.

Yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek, onlara da Ekonomi Reform Programı'nı kapsamlı bir şekilde anlatacağız

Reform programına baktığımızda istihdama yönelik bölümlerimiz var, istihdam bölümü dışında da istihdamı artıracak bir çok reformun olduğunu görüyoruz.

AB ülkeleri başta olmak üzere G20 büyükelçileri ile bir araya geleceğiz, Ekonomi Reform Programı'nın detaylarını paylaşacağız

İş dünyasının ara eleman, usta, kalfa açıklarına ilişkin, mesleki eğitim merkezlerinde 150 bin civarında öğrencinin eğitim aldığını ve bu programda ücretlerin artırılacağını kaydetti. 

Çok değişik ülkelerden, büyükelçiliklerden Ekonomi Reform Programı'na ilişkin Bakanlığımızdan detaylı açıklama talep edildi

Ertelenmiş bir taleple karşı karşıyayız. Türkiye'nin önünde çok önemli fırsat penceresi var. Bu paketle fırsatları yakalamak istiyoruz.