Bakan Elvan: Önceliğimiz fiyat istikrarı

Son dakika haberine göre... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Bankalar Birliği'nin 64. Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Bakan Elvan: Önceliğimiz fiyat istikrarı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Bankalar Birliği'nin 64. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada koronavirüs salgınının seyri ve aşılamaya ilişkin gelişmelerin olduğunu belirterek, "Şu anda en önemli önceliğimiz fiyat istikrarının sağlanması" dedi.

Bakan Elvan'ın konuşmalarından satır başları:

Bankacılık sektörü bugün uluslararası rekabet gücüne sahip olmanın yanında, bölgenin en güçlü, en gelişmiş sektörü konumunda.

Öncü göstergeler küresel ekonominin üretim ve ticarette salgın öncesi seviyeleri geçtiğini gösteriyor, ancak ben bu gidişata temkinli bir iyimserlikle yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Öncü göstergeler küresel ekonominin üretim ve ticarette salgın öncesi seviyeleri geçtiğini gösteriyor, ben buna temkinli bir iyimserlikle yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Önümüzdeki dönemin temel belirleyicileri salgının seyri ve aşılamaya ilişkin gelişmeler olacak.

Ekonomi yönetimi olarak bir taraftan tüm çabamızla pandemi ile mücadele ediyor, diğer taraftan da yeni döneme en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz - Salgının başında bu yana 79 milyar TL harcama yaptık, yıl sonunda bu tutarın 109 milyar TL'ye ulaşmasını öngörüyoruz.

Kadın ve genç istihdamı başta olmak üzere işgücü piyasalarını canlandıracak adımları hızla hayata geçireceğiz.

Bankacılık sektörü 6,5 trilyon TL'ye ulaşan büyüklüğü ile finansal sistemin yüzde 85'ini oluşturuyor - Bankacılık sektöründe riskler dengeli bir dağılıma sahip - Bankacılık sektöründe risklerde yüksek bir yoğunlaşma söz konusu değil.

Ayrıntılar geliyor...