Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti

Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Artık daha azimli bir ekonomi yöntemi göreceğiz. Önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdam olacak" dedi.

Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Yemin töreninden sonra devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin hayalini kurduğu tam bağımsız ekonomi vizyonu ile yeni yola girdik. Artık daha azimli bir ekonomi yöntemi göreceğiz. Önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdam olacak" dedi.

Devir teslim töreninde konuşan eski bakan Elvan, "Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi gelirlerimizi oluşabilecek riskleri gözden geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı önlemler aldık. Yüksek büyüme performansımıza rağmen milli gelirimizin yüzde 1'i oranında bir cari açıkla yılı kapatacağız. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik reformlarla birçok tedbiri hayata geçirdik. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle, istihdam 2021 yılının 2. döneminde artış gösterdi. Görev alanımıza giren her konuda en iyisini yapmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bana bu görevi layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Görevi devrederken kıymetli kardeşim Nurettin Nebati Bey'e başarılar diliyorum" dedi.

Haftalardır görevden alınacağı konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan “görevden affını” istedi, yerine Nureddin Nebati atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, “görevden affını isteyen ve af talebinin kabul edildiği” açıklanan Lütfi Elvan'ın yerine, Nureddin Nebati atandı.