Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kritik açıklama

Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Rusya'nın Ukrayna operasyonunun ekonomik etkilerine ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kritik açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı Rusya'nın Ukrayna operasyonunun ekonomik etkilerine ilişkin yaptığı açıklamada "Uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşlarımızın Türk Lirası ve Türk Lirası cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açıdan önemli olduğu değerlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya askeri müdahalesi kapsamındaki gelişmeler yakından izlenmektedir. Uluslararası alanda yaşanan bu gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri; tarım, turizm, dış ticaret, enerji ve müteahhitlik dahil her boyutuyla, Bakanlığımızca ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bu süreçte de gereken tüm tedbirler kararlılıkla alınacaktır. Türkiye ekonomisi sağlam temelleriyle geçtiğimiz dönemde birçok iç ve dış şoku bertaraf etmiştir. Uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşlarımızın Türk Lirası ve Türk Lirası cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesinin ve riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açıdan önemli olduğu değerlendirilmektedir.