Diyarbakır’da terör saldırısı... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı! "Araç kiralık bomba uzaktan kumandalı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgede açıklamalarda bulundu. Soylu, bombalı saldırıyı yapan şahsın suçu kabul ettiğini ve aracın kiralık olduğunu bombanın da uzaktan kumandalı olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da terör saldırısı... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı! "Araç kiralık bomba uzaktan kumandalı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgede açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başlıkları;

"PKK ortadan kalkacak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüz el birliğiyle bombayı yerleştireni ve arabayı buraya bırakanı yakaladılar. Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen birisi. 5 kişi şu anda gözaltında, hem araçta beraber olduğu hem de diğer yardım/yataklık eden kişiler. Operasyonumuz genişleyerek devam edecektir. Terör örgütünün bu tip eylemlerini bekliyoruz, birçoğunu da önlüyoruz zaten. Terör örgütüne fırsat verilmeyecektir. Mücadelemiz devam edecek, doğu ve güneydoğu huzur içinde olacak. PKK ortadan kalkacak.

Cumhurbaşkanımıza da bilgi arz ettik, geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye büyüdüğü gibi Doğu ve Güneydoğu da büyüyecek. Emniyet teşkilatımızı tebrik ediyorum ve kutluyorum. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

 "Araç kiralık bomba uzaktan kumandalı"

Bakan Soylu, "Bomba uzaktan kumandalı gibi gözüküyor. Araç kiralık bir araç. Lice'de bu eylemi planlamışlar ve aracı buraya getirmişler. Sorgu devam ediyor, tam anlamıyla bittikten sonra tüm detaylar sizlerle paylaşılacak. Bombalarda çelik, demir, çivi gibi bahsettiğiniz eklemeler gibi birtakım onu kuvvetlendirici eklemeler yapılabilir. Bu bütün dünyada da böyle, teknik detaylar tam anlamıyla bir otursun. Kriminal değerlendirmesini yapsın biz izini süreriz." ifadelerini kullandı.