Instagram'dan takipçi sayıları ile ilgili flaş karar!

Instagram Kanada'nın ardından Brezilya, Japonya, İrlanda, İtalya ve Avustralya'da beğeni sayılarını gizlemeye hazırlanıyor. Instagram ayrıca kullanıcı sayılarını da profil resmi altından kaldırıyor.

Instagram'dan takipçi sayıları ile ilgili flaş karar!

Instagram'ı 1212 yılında satın alan Facebook, beğeni sayıları ile ilgili resmi açıklamasını da Facebook üzerinden yaptı. Açıklamaya göre ilk olarak Kanada'da beğeni sayılarını gizleyen Instagram uygulamaya 5 ülke ile devam edecek. Sırada Brezilya, Japonya, İrlanda, İtalya ve Avustralya var.

Bundan sonra pilot ülkelerde bulunan Instagram kullanıcıları kendi paylaştıkları fotoğraflarda kaç kişinin gönderiyi beğendiğini görebilecekler ancak, başkasının gönderilerindeki beğeni sayısını göremeyecekler. Instagram bu uygulama ile beğeni sayısını kullanıcının kendine özel kılıyor. 

Kanada'daki pilot uygulamaya dair hiçbir açıklamada bulunmayan Instagram'ın pilot ülke sayısını 6'ya çıkarması, beğeni sayıları ile ilgili kararın tüm dünya geneline yayılabileceği algısı oluşturdu. 

Çok önemli bir değişiklik daha var!

Instagram test uygulamasında takipçi sayıları ile de önemli bir değişikliğe gidiyor. Takipçi sayıları alıştığımız gibi profil resminin altında yer almıyor. Daha gözden uzak bir şekilde gösteriliyor. Takipçi sayılarını görebilmek için istatistik bilgileri içeren ayrı bir bölüme bakmak gerekiyor. 

Bu uygulamaya nedene gerek duyuldu?

Instagram,  beğeni sayıları ve takipçi sayıları ile ilgili aldığı karara ilişkin sosyolojik bir açıklama yaptı. Mevcut durumda kullanıcıların kendilerini başka kullanıcılarla kıyaslayarak kötü hissettileri belirtildi. Bu kıyaslamalar özellikle genç kullanıcılar arasında ruhsal sıkıntılara neden oluyor. En basit anlatımla, kullacılar başka kullanıcıların kendilerinden çok takipçileri olmasına, gönderilerinin daha çok beğeni almasına üzülüyor. Instagram bu uygulama ile kullanıcıları sayılara takılmadan daha çok paylaşım yapmaya yönlendirmeyi amaçlıyor.