Son dakika... İş Bankası Genel Müdürü Bali: Mart sonunda görevi bırakıyorum

Son dakika haberine göre... İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali "Mart sonunda genel kurul itibariyle görevi bırakıyorum" dedi.

Son dakika... İş Bankası Genel Müdürü Bali: Mart sonunda görevi bırakıyorum

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Mart sonunda genel kurul itibariyle görevi bırakacağını duyurdu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası'nın düzenlediği basın toplantısında görevini bırakmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bali, ilerleyen zamanlarda yönerim kuruluna katılabileceğini ifade etti.

Bali, "1 Nisan 2011 tarihinden bu yana büyük bir gurur ve mutlulukla onurla sürdürdüğüm genel müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan genel kurul tarihi itibariyle bırakacağım. O tarihe kadar İş Bankası Genel Müdürü olarak görevime devam ediyorum. Genel kurul irade gösterirse yönetim kurulunda  görev yapmaya devam edeceğim. Bu bizim geleneklerimiz arasında vardır. O çerçevede devam edeceğim" diye konuştu.

Görevde olduğu 10 yıllık süreçte en zorlandığı günün sorulması üzerine Bali, şunları kaydetti: 

"En kötü günüm, Gezi olaylarının olduğu sırada İş Bankası'nın bütün sistemleri teknolojik bir nedenle gitti, kesintiye uğradı. Öyle bir talihsiz denk geliş ki, bu durum tam o günlerde oldu. Her şey gitti ve çok da uzun sürdü. Bu arada sosyal medyada, bir grup 'Biz İş Bankası'nı hack'ledik.' diyor, diğer bir grup 'İş Bankası ekonomiyi baltalamak için özellikle sistemini kapattı' diyor. Bu sıkıntının içinde sabah 5'e kadar oturduk, bekledik, haberleştik. O durum aynı zamanda bizim teknoloji atağımızın da nedeni oldu. Ben o gün teknolojinin göbeğinde olmamız gerektiğini sıkıntılı bir süreçle öğrenmiş oldum."

Bali, "İş Bankası Yönetim Kurulu'nda görev yapmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim. Mizacen de, birikim itibarıyla da bunun gereğini yapabilecek biri olmadığımı düşünüyorum. Siyaset de bir kariyer, orası ayrı bir kulvar." dedi.