Kılıçdaroğlu ve Akşener, CHP Genel Merkezi'nde görüştü

Son dakika haberine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, CHP Genel Merkezi'nde görüştü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyet, CHP Genel Merkezi'nde partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Millet İttifakı liderlerinin görüşmesinde Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti.

İki lider, ziyaret ardından kameraların karşısına geçerek açıklamada bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İş adamları açısından laikliğin önemi hukukun üstünlüğü ve adaletle alakalı bir konu. Ekonominin patronu güvendir. Güveni oluşturacak unsur demokrasidir. Laikliğin hukukçuların konuşmaları gereken bir norm olduğunu ve laikliğin ne olduğunun bir türlü anlaşılamadığını tekrar hatırlatmak isterim" dedi. 

Akşener, parlamenter sisteme ilişkin soruya, "Biz iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisemle ilgili yaptığımız çalışmaları siyasi partilere iletiyoruz. Sarıgül ve Temel Karamollaoğlu ile de görüşlerimizi paylaştık. Tüm partilerle rekabet edebiliriz ancak bu rekabeti iş birliği içinde yapma imkanımız da var. Buralardan da son derece verimli sonuçlar aldık" diye konuştu.

Akşener, parlamenter sisteme ilişkin de "Ana hatlarıyla ziyaret ettiğimiz siyasi partilerin genel başkanların hiçbirinin bir itirazı yok. Altı siyasi partinin genel başkan yardımcıları beraber çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili "Aralık ayında umarım altı siyasi partinin de üzerinde çalışmaları sonuçlanır" açıklamasında bulundu.

HDP'nin de sürece dahil edilmesi ile ilgili soruya Akşener, "İYİ Parti'ye dair bahsettiğiniz siyasi partilerle ilgili görüşlerimizle ilgili değişen bir şey yok" açıklamasında bulundu.