Kapalıçarşı'da bugün altın fiyatları hareketliliği!

Son dakika... Kapalıçarşı'da bugün altın fiyatları hareketliliği! 5 Ekim 22 ayar bilezik, çeyrek, tam, cumhuriyet, gram altın fiyatları ne kadar?

Kapalıçarşı'da bugün altın fiyatları hareketliliği!

Trump'ın taburcu edilebileceği yönündeki haberlerle pozitif seyreden Asya piyasalarında, Brent petrolün varil fiyatı yükseldi, altının ons fiyatı geriledi. Uzmanlar altın fiyatlarında orta vadeli genel görünümün hala yukarı yönlü olduğunu kaydediyor.

Serbest piyasada Altın TL/Gr 473,46 alış, 473,92 satış fiyatıyla işlem görüyor. 22 Ayar Bilezik Gram/TL, 431,80 TL, Cumhuriyet Altını, 3 bin 140 TL seviyelerinde seyrediyor.

Dünya Gazetesinden Hilal Sarı'nın haberine göre, küresel hisse piyasaları cuma günü Trump’ın COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından düşüşe geçti ve ABD başkanlık seçimlerine sadece 32 gün kala yatırımcılar güvenli liman altın ve Japon yenine yönelmeye başladı. Son iki ayın en iyi haftasını kaydeden altın, cuma günü tekrar 1.900 dolar/ons düzeyinin üzerine çıktı ve uzmanlar hisse piyasalarında olası bir satış dalgası endişesi nedeniyle altının önümüzdeki günlerde endişelerden destek bulacağını öngörüyor. ABD’de onaylanacak yeni bir paket ise uzmanlara göre altında tekrar bir rallinin önünü açabilir.

Japon Yeni de dolar endeksi Trump belirsizliği ve COVID-19 vakalarındaki artışla güçlendiği halde, dolar karşısında değerleniyor. Dolar endeksi dün TSİ 14:30 itibariyle 94,0 düzeyinin üzerine kadar çıktığı halde dolar/Japon yeni paritesi gün içinde 105,0 düzeyinin de altına indi. Kanada’nın en büyük bankalarından CIBC, doların dördüncü çeyrek sonunda yen karşısında 103’e gerileyeceğini, 2021 ilk çeyreğinde ise 101’e kadar düşebileceğini öngörüyor.