Son dakika... Marmaris'te şiddetli deprem

Son dakika... Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son dakika... Marmaris'te şiddetli deprem

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen depremin derinliğinin 67.1 km olduğu açıklandı.

Deprem Muğla'nın yanısıra İzmir, Aydın ve Antalaya gibi birçok il ve ilçelerden de hissedildi.

 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, deprem sonrası canlı yayında açıklamalarda bulundu. Gürün, depremde can veya mal kaybının olmadığını belirterek,  "Herhangi bir olumsuzluk yok. Bütün ekiplerimizle görüştüm. Şu anda hiçbir olumsuzluk geliyor. Zaten 5.2 bizim bölgemizin ve Türkiye'mizin ölçüleri içerisinde baktığımızda çok yıkıcı olma ihtimali çok düşük. Ayrıca derinliği de çok fazla. O nedenle hissettik herkes telaşlandı. Belediyemiz dahil tüm muhtarlarımızı aradık. Olumsuz bir durum yok" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

5.2 büyüklüğündeki depremde sonra Muğla Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, yaşanan depremde can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA

Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Depremle ilgili şu an bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil." dedi.

Aksoy, depremin merkez üssüne yakın olarak belirtilen ve Marmaris ile Datça arasında kalan Osmaniye Mahallesi'ne hareket etti.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban da yer sarsıntısına ilişkin ilçelerinde herhangi bir olumsuzluğun olmadığını bildirdi.