Mersin'deki orman yangını hala sürüyor!

Mersin'in Anamur ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının yerleşim yerlerini ve seraları tehdit ettiği belirtilirken olay yerine ekipler sevk edildi. Karaağa köyü ile Uçarı Mahallesi arasında çıkan orman yangını sürüyor.

Mersin'deki orman yangını hala sürüyor!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi.

Mersin'deki orman yangını hala sürüyor! - Resim : 1

Yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Yangının, yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı mahalledeki 50 hane tedbiren boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. 

Mersin'deki orman yangını hala sürüyor! - Resim : 2

Uçarı Mahallesi'ndeki yangın ise yayılmaya devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle, insanlar evlerinden uzaklaştırılırken, yangına 30 arazöz, 2 helikopter ve 150'nin üzerinde personel ile müdahale ediliyor. Rüzgarın da etkili olduğu yangın söndürme çalışmalarında, civar köylerdeki vatandaşlar da destek veriyor.

Mersin'deki orman yangını hala sürüyor! - Resim : 3