Meteoroloji il il uyardı! Sağanak geliyor

Meteoroloji bölge müdürlüğü il il uyarıda bulundu. Yapılan duyuruda Doğu Anadolu bölgesindeki 4 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sivas, Rize, Artvin ve Alanya için de yağış uyarısı yapılırken, İstanbul’da pazar günü sağanak yağış öngörülüyor.

Meteoroloji il il uyardı! Sağanak geliyor

Meteoroloji bölge müdürlüğünden yapılan duyuruya göre; Doğu Anadolu bölgesinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bölgede öğleden sonra Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan’da gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı.

Sivas, Rize ve Artvin’e de uyarı

Yapılan duyuruda, Sivas'ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Rize ve Artvin’de ise, kıyı kesimlerinde çok kuvvetli sağanak yağış öngörülüyor.

İstanbul’da pazar günü sağanak yağış var

Meteorolojiden yapılan açıklamada İstanbul'un da pazar günü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise Marmara genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Alanya’ya uyarı

Alanya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Alanya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların, yağış nedeniyle oluşabilecek kuvvetli rüzgâr, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Aksaray'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

Kentte yaklaşık 1 saat süren sağanağa hazırlıksız yakalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar otobüs duraklarında, ağaç altlarında yağmurdan korunmaya çalıştı.

Sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, Şifahane Mahallesi 48. Cadde'de mazgalların tıkanması nedeniyle oluşan su birikintisinde bir araç mahsur kaldı.
Aksaray Belediyesi itfaiye ekipleri aracı iterek bulunduğu yerden kurtardı, belediye ekipleri yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de araç akışının yoğun olduğu kavşaklarda görev alarak sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.