MHP lideri Bahçeli'den Trump'ın Ortadoğu planına tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu planına tepki gösterdi. Bahçeli, "Yüzyılın Antlaşması diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, karşı saldırı ve sabotajdır" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli'den Trump'ın Ortadoğu planına tepki

MHP Lideri Bahçeli, "ABD-İsrail Ortaklığının Hazırlayıp Dünya Kamuoyuyla Paylaştığı Tek Yanlı Sözde Barış Planı” hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

Ülkemizin deprem fırtınasına maruz kaldığı, doğal felaketlerle mücadele ettiğimiz bir dönemde hem Çin’deki Koronavirüsü’nün neden olduğu tehlikeli gelişmeler hem de Ortadoğu’da yaşanan tehdit edici dayatmalar vahim boyutlara tırmanmıştır.

 Bir yanda İdlib’de yoğunlaşan kanama ve kahredici insani trajedilerle birlikte Lübnan ve Libya’yı içine alan istikrarsızlıklar, diğer yanda da Siyonist/Emperyalist dayatmalarla Kudüs ve Filistin’in ilhak senaryoları ileri bir aşamaya geçmiştir.

ABD ve İsrail ateşle oynamakta, Türk ve İslam aleminin sabırlarını, tahammül sınırlarını zorlamaktadır.

Zalimlerin tek yanlı kararlarıyla Filistin’in tarihi hakları ihlal edilmek şöyle dursun imhanın eşiğine kadar getirilmiş durumdadır.