Son dakika! Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya tepkisi

Son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İsveç ve Finlandiya ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son dakika! Bakan Akar'dan İsveç ve Finlandiya tepkisi

Rusya Ukrayna savaşı sonrası İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusununun üzerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç ve Finlandiya ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusunu veto edeceğini açıklamıştı. 

Millî Savunma Bakanı Akar; NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Görüşmelerde terörle mücadelede iş birliğinin önemini ve Türkiye'ye savunma sanayi alanında uygulanan kısıtlamaları dile getirdiklerini aktaran Bakan Akar, "Bu kısıtlamaların NATO'ya da zarar verdiğini, bunun müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını belirttik. NATO'daki tüm sorumluluklarımızı 70 yıldır yerine getirdik, bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte millî hak ve menfaatlerimizi de korumaya devam edeceğimizi açıkça ortaya koyduk" diye konuştu.