Rusya'dan çok kritik Libya açıklaması

Son dakika haberi... Rusya'dan Libya'ya ilişkin bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, üçüncü ülkelerin müdahalesinin krizin çözümüne katkı sunmayacağını ifade etti.

Rusya'dan çok kritik Libya açıklaması

Gazetecilerin sorusu üzerine Erdoğan'ın Libya'ya asker gönderme planlarını yorumlayan Peskov, "Üçüncü ülkelerin müdahalesi krizin çözümüne katkı sunmaz, ancak üçüncü ülkelerin soruna doğrudan çözüm bulma ve çatışmanın taraflarına çözüm konusunda yardımcı olma girişimleri her zaman memnuniyetle karşılanır" dedi.

'Akan kanın durmasından yanayız'

Sputnik'ye yer alan habere göre; Peskov, Rusya'nın Libya'daki durumdan kesinlikle endişe duyduğunu ve krizin en kısa sürede barışçıl şekilde çözülmesinden, akan kanın durmasından yana olduğunu vurguladı.

 'Putin ve Erdoğan gerekirse telefonda görüşür'

Peskov'a Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında önümüzdeki günlerde telefon görüşmesi planlanıp planlanmadığı soruldu.

Şu an için planlanan görüşme olmadığını ancak gerekli görülmesi halinde iki liderin konuşabileceğini belirten Peskov, "Putin ve Erdoğan sürekli iletişim halinde ve telefon görüşmeleri sayılı saatler içinde organize edilebilir, bununla ilgili hiçbir sorun yok" diye konuştu.