Cerrahpaşa ve Çapa hastanelerinin taşınacağı yer belli oldu! Bakan Koca açıkladı

Deprem bölgesinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, deprem bölgesinde bulunan Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurguladı. Bakan Koca Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin taşınmasıyla ilgili "Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi, Çapa'nın kullanımına açılacak" dedi.

Cerrahpaşa ve Çapa hastanelerinin taşınacağı yer belli oldu! Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sahra Hastanesinde açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Hatay'da alınan numunelerin analiz sonuçları, şebeke suyunun içilmemesi gerektiğini göstermektedir. Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılması riskli, bir kez daha vurgulamam gerekir. Farklı noktalardan örnekler almaya devam ediyoruz. Şebeke suyu içilmemeli, sadece temizlik gibi genel amaçlar için kullanılabilir.

Şu an salgın anlamına gelebilecek, bir salgının işareti olabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil. Bu durum taviz verilemeyecek faktörlere bağlıdır. On binlerce insan içinde sayısı 10, 20 ile ifade edilen ishal vakaları özel anlam ifade etmeyen, deprem bölgesi dışında da görülen farkı olmayan durumlardır.

Cerrahpaşa ve Çapa hastanelerinin taşınacağı yer belli oldu! Bakan Koca açıkladı - Resim : 1

Toplum olarak elimizde yeni bir acil işler listesi var. Afet durumunda kat kat artacağı sağlık kurumlarımız için harekete geçtik. İstanbul'da 2 üniversite hastanemiz için adım atıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesinin, Çapa'nın mevcut yerleşkesinde inşaatlar hızla bitirilecek.
Beylikdüzü Devlet Hastanesi ile Eyüp Devlet Hastanesi, Çapa'nın kullanımına açılacak.

Cerrahpaşa'nın ise, Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim Araştırma ile Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi kullanıma açılacaktır.