Son dakika... Süper Lig için karar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, korona virüs salgını nedeniyle ertelenen Süper Lig'le birlikte Birinci Lig, İkinci Lig, Üçüncü Lig ve bölgesel amatör liglerin 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

Son dakika... Süper Lig için karar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, korona virüs ile mücadele kapsamında askıya alınan ligler hakkında açıklama yapıyor. İşte konuşmasından satır başları:

Yaşanan bu süreçten Türk futbolu da etkilendi. Devletimizin aldığı kararla sportif faaliyetler için önlemleri en başta alan ülkeler arasında yer alıyoruz.

Önce ilk vaka çıktığında seyircisiz oynama kararı aldık. İlk ölümün ardından da ligleri askıya aldık.

Gerekli tüm adımları attık. Bugüne dek liglerimizin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için planlamalar yaptık. Futbolumuzun bu krizden en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yaptık.

UEFA ve FIFA ile gerekli görüşmeleri yaptık. Sağlık bakanımız Fahrettin Koca ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Koca, gerçekten zor bir görevi başarıyla yürütüyor. Verdiği mücadele ile hepimize örnek oldu.

Bugün yönetim kurulu olarak toplantımızı yaptık. Devletimizin tüm kurumlarıyla hazırladığı normalleşme planıyla değerlendirmelerde bulunduk. Tüm şartları göz önünde bulundurarak yol haritası çizdik.

Süper Lig 12 Haziran'da başlıyor!

Şimdilik olmak kaydıyla. Altını çizerek söylüyorum. Ertelenen Süper Lig, Birinci Lig, İkinci Lig, Üçüncü Lig ile bölgesel amatör ligler 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık.

Sağlık ve Bilim kurulları yapacakları görüşmeler sonrasında sürecin nasıl devam edeceği ortaya çıkacak. Maçların nasıl oynanacağı o zaman belli olacak.

Liglerimizi temmuzda tamamlayacağız. Kupaları sahada vereceğiz. Ağustosta da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız.

"10 ayrı senaryo var"

Ellerinde 10 ayrı senaryo olduğunu ifade eden Özdemir, 12 Haziran haftası için aksaklık olduğu takdirde yedek planların devreye sokulacağını söyledi. Her zaman ana hedefimiz sağlık oldu. Ankaragücü'nde virüs vakası yaşandı ama bizim hareketimiz Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından verilen öneriler çerçevesinde devam edeceğiz.

Her şirket gibi yayıncı kuruluş da gelir kaybına uğramıştır. beIN Sports'un sezon sonuna kadar yapması gereken 588 milyon TL gibi bir ödeme var. Onlar da ligin başlamasını istiyorlar. Görüşmelerimiz devam ediyor. Sözleşme sona erince de yayıncı kuruluşla devam etmek bizim öncelikli hedefimiz.

Ligler 26 Temmuz'da sona erecek

12 Haziran'da başlayacak olan ligi 26 Temmuz'da bitirmeyi planlıyoruz. 7 tane hafta sonu, 1 tane hafta içi maç oynayarak sezonu bitirmeyi planlıyoruz. Ağustos ayını ise tatil olarak düşünüyoruz.

Kulüpler ile devamlı görüşme halindeyiz. Tek şehirde futbol oynamak TFF'nin hiçbir zaman gündemine gelmedi. Bu bizim dışımızda konuşulan konuydu. Herkes kendi stadında oynayacak.