Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) milyonların merakla beklediği 1 hafta vadeli repo faizi kararını açıkladı. Faiz oranı yüzde 14’den yüzde 13’e indirildi.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) milyonların merakla beklediği 1 hafta vadeli repo faizi kararı belli oldu.

Merkez'in karar metninde "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14’den yüzde 13’e indirilmesine karar vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere verildi:

Küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması önem arz etmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesine karar vermiş, mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğunu değerlendirmiştir. Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir.

Bugünkü toplantı öncesinde güne 17,94 lira seviyelerinden başlayan dolar TL, karar sonrası 18,13'ü gördü.

TCMB 2021 yılının Aralık ayından bu yana faizde değişikliğe gitmemişti.