UEFA'dan flaş korona virüsü kararı

Son dakika haberine göre UEFA, korona virüsü salgını nedeniyle EURO 2020 dahil tüm organizasyonların geleceğini konuşmak için 55 üye federasyonu 17 Mart'ta video konferansa davet etti. Toplantıda EURO 2020'nin 2021'e ertelenmesi konuşulacak.

UEFA'dan flaş korona virüsü kararı

UEFA, üyesi olan tüm federasyon ve paydaşlarını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında görüşmek amacıyla 17 Mart Salı günü video konferansa çağırdı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa genelinde hızla yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından dünya çapında salgın ilan edilen virüsün durumunu görüşmek üzere 55 üye federasyon, Avrupa Kulüpler Birliği, Avrupa Ligleri ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) yetkilileri, video konferans yöntemiyle toplanacak.

Toplantıda, başta 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) olmak üzere Avrupa kupaları ve ulusal liglere ilişkin alınacak tedbirler masaya yatırılacak.

L'Equipe'e göre EURO 2020, 2021'e ertelenecek

Fransız spor gazetesi L'Equipe, toplantıdan EURO 2020'nin 2021'e ertelenmesi ile Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin askıya alınması kararlarının çıkacağını iddia etti. 

UEFA'dan erteleme kararları

UEFA, 14 Mart ile 14 Nisan arasında oynanacak tüm U17 ve U19 turnuvalarının ertelendiğini açıkladı.

Portekiz de erteledi

Öte yandan Portekiz Futbol Federasyonu, ülkedeki tüm liglerin süresiz askıya alındığını duyurdu.

Hollanda da açıkladı

Hollanda'da tüm futbol liglerine, koronavirüs salgını nedeniyle 31 Mart tarihine kadar ara verildi.