Bakan açıkladı! Mayıs ayında ulaşacak

Son dakika haberine göre... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A'nın, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacağını açıkladı.

Bakan açıkladı! Mayıs ayında ulaşacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5A'nın, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacağını açıkladı. 

Karaismailoğlu, "Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı ve Güney Afrika'nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz'i kapsama altına alacak. Uydumuz, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde, ülkemizi dünyada Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak. Elektrik itki sistemiyle çok daha kaliteli TV yayıncılığı ve haberleşme hizmeti verecek olan Türksat 5A, 30 yıl süreyle bu görevini yerine getirecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin haberleşme uydu trafiğinin bundan sonra da devam edeceğini bildiren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

Üretim süreçlerinde sona yaklaştığımız Türksat 5B haberleşme uydumuzu da bu yılın dördüncü çeyreğinde uzaya fırlatacağız. 42 derece doğu yörüngesine göndereceğimiz Türksat 5B'nin önde gelen özelliklerinden birisi de Ka-Band veri haberleşme kapasitemizi 15 kat daha artıracak olması.

Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B'nin, kara, hava ve deniz araçlarına gelişmiş veri haberleşme hizmeti sunacağını dile getirdi.