Whatsapp ve Facebook çöktü

Sosyal medya devi Faceook ve popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a erişilmekte güçlük yaşanıyor. Konuyla iligli bakanlıktan da bir açıklama geldi.

Whatsapp ve Facebook çöktü

Sosyal medyanın devleri Facebook Instagram ve popüler mesajlaşma uygulaması Wahatsapp’ta sorun olduğu bildirildi.

Bir çok kullanıcı Twitter üzerinden Facebook ve Instagrama erişmekte zoruluk çektiklerini paylaşımda bulunamadıklarını Whatsapp üzerinden ise hikaye paylaşılamadığı gibi medya içeriği (resim vb) gönderilemediği bildirdiler.

Facebook ve Whatsapp’tan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Twitter'dan DM açıklaması

Öte yandan Twitter'da da DM sorunu yaşanıyor. Direkt mesaj atmak isteyen kullanıcılar sorunla karşılaştı. Ardından Twitter'dan resmi açıklama geldi. Twitter şu mesajı yayımladı: 

"Şu anda DM teslim ve bildirimler ile ilgili bazı sorunlar yaşıyoruz. Düzeltmek için çalışıyoruz ve en kısa sürede yeni bir güncelleme olacak. Rahatsızlık için özür dileriz."

 

Bakanlıktan açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşandığını belirterek, "Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı.

Sayan, Twitter hesabından, sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşandığını bildiren Sayan, "Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.