Yusufeli Barajı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı mesajı: Tanklarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan konuşmasında terörü kaynağında yok edileceğine yönelik kara harekatı mesajı vererek; "Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını, cesaretlendirdiğini de biliyoruz. En kısa sürede tanklarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız." dedi.

Yusufeli Barajı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı mesajı: Tanklarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Barajımızın, yollarımızın, tünellerimizin ve yerleşim yerimizin ülkemize, milletimize bilhassa da siz Yusufelili kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.

Artvin'e 34 milyar liralık yatırım!

Yeni Yusufeli, 2698 konut, 507 köy evi, 296 iş yeri, 37 dükkanlı bir sanayi site, 25 yataklı hastane, anasınıfından lisesine kadar 9 okul, yurt, spor salonu, 7 köy ayrıca tüm kamu ve hizmet binaları ile sıfırdan kuruldu. Her türlü altyapısı ve üstyapısı ile oldukça ferah bir şekilde tasarlanan yeni Yusufeli eskisinin 2 katı büyüklükte bir alana sahiptir.

Bünyesinde 39 tüneli, ve 21 köprüsüyle 110 kilometre yol yapılmıştır. Bundan 20 yıl önce, Türkiye’nin toplam tünel uzunluğu 50 kilometreyken biz sadece Yusufeli’nde köy yollarındakilerle birlikte 62 kilometre tünel inşa ettik.

Dikilen 20 bin ağacı, 75 binin üzerinde fidanı ve serilen 40 bin metrekareyi geçen çimleriyle yemyeşil bir Yusufeli ortaya çıktı. Baraj gölü içinde kalan 800 bin metreküp verimli toprak da yeni yerleşim yerine taşınarak ilçenin hiçbir imkanı heba edilmemiştir. Elbette bazı eksiklikler olabilir, bunların da süratle giderileceğinden şüpheniz olmasın.

Yusufeli Barajı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı mesajı: Tanklarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız - Resim : 1

Kurulu gücü 558 megavat olan bu barajda üretilecek yıllık 1 milyar 900 milyon kilovatsaat enerji ekonomimize senelik 5 milyar liralık katma değer sağlayacaktır.

Bu baraj aynı zamanda Çoruh Nehri’nin devamındaki barajların en yüksek verimle çalışmasını sağlayacaktır. Su depolama kapasitesi 2,3 milyar metreküp olan Yusufeli Barajı 2 buçuk milyon konutun veya 750 bin TOGG otomobilinin enerji ihtiyacını tek başına karşılayacak düzeydedir.

Velhasıl Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık.

Her aşaması kayda alınarak belgesele dönüştürülen hikaye bu akşam TRT ekranlarında yayınlanacaktır. 

Bundan 11 yıl önce 2023 yılı hedefleri sözleri ile milletimizin karşısına çıkarken birileri kendi akıllarınca dalga geçmişlerdi. Her ne kadar birileri sürekli enerjimizi heba etmek için çabalasa da Türkiye küresel düzeyde söz sahibi olma konumuna gelmiştir. Çeyrek asır önce hayal dahi etmekte zorlandığımız standartları bugün günlük hayatımızın tabii birer parçasıdır.

Yusufeli Barajı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı mesajı: Tanklarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız - Resim : 2

Türkiye Yüzyılı vurgusu

Bir süredir doğrudan birliğimizi ve beraberliğimizi daha çok hedef almalarının sebebi budur, şimdi ben soruyorum bir miyiz? İri miyiz? Diri miyiz? Kardeş miyiz? Hep beraber Türkiye miyiz? Mesele bu… İşte bunu hazmedemiyorlar. Aslında son 20 yıldır bunu defalarca vesayetle, terörle, darbeyle, ekonomik tetikçilikle denediler. Hamdolsun her seferinde başarısız oldular, bu defa da başaramayacaklar. Çünkü artık tarihiyle barışık, toplumuyla barışık, bölgesinde sözü dinlenen, dünyada itibar sahibi bir Türkiye var… Şimdi ülkemizi bir adım daha öteye taşıyarak, hep birlikte yeni bir dönemin kapısını aralamanın eşiğindeyiz.

Yusufeli Barajı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kara harekatı mesajı: Tanklarımızla hepsinin kökünü kazıyacağız - Resim : 3

Kara harekatı mesajı

Tabii biz bu kutlu mücadeleyi verirken, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını engelleme çabaları her gün kesintisiz sürüyor. Esasen bu topraklar asırlardır terör eylemi kılıfı altında sergilenen ihanete maruz kalmıştır. Önceki hafta İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıyı da mertçe karşımıza çıkmaya yüreği yetmeyenlerin giriştiği alçakça bir eylem olarak görüyorum. Bu alçakla saldırıya cevabı terör hedeflerini yerle yeksan ederek verdik. Kendilerini en güvenli hissettiği yerlerde başına yapan bombaları hazmedemeyen terör örgütü bu defa da sınır bölgelerimizdeki sivil yapıları ve insanlarımızı hedef almıştır. 4 yaşında çocuk ya, 4 yaşında şehidimiz, 22 yaşında öğretmenimiz rahmetli oldular. İnşallah bu kardeşlerimizin dökülen tek damla kanı dahi boşa gitmeyecektir. Ülkemiz sınırlarına ve vatandaşlarımıza saldırının yeri bellidir. Bu teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını, cesaretlendirdiğini de biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden değildir, sabrımız bir hukuk devleti olarak diplomasiye, yaptığımız anlaşmalara, bize verilen sözlere sonuna kadar riayet etme hassasiyetimizdendir.

Buradan ilan ediyorum, biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze riayet ederek üzerimize düşeni yerine getirdik. Türkiye’yi harf oyunları ile terör örgütlerinin ismini değiştirerek oyalayacağını sananlar için yolun sonu gelmiştir.

Bu saatten sonra bizim için tek ölçü vardır o da kendi vatandaşlarımızın güvenliğidir, bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gideriz.

Birkaç gündür uçağımızla, topumuzla, SİHA’mızla teröristlerin tepesindeyiz, inşallah en kısa sürede bizimle birlikte yol yürüyen dostlarımız, askerimizle birlikte hepsinin de kökünü kazıyacağız bu böyle biline.