CHP'de istifa depremi! 3 vekil birden CHP'den istifa etti!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde son dakika bir istifa depremi yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazan Milletvekilleri CHP'den istifa ettiklerini açıkladı. Mehmet Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy CHP'den ayrıldı.

CHP'den 3 vekil birden istifa etti. Vekiller Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Aksoy ve Özcan Özel partisinden istifa etti. Böylelikle CHP'nin sandalye sayısı 135'e düştü.

CHP´li vekiller Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy,  rahatsızlıklarını bir mektup yazarak CHP Genel Başkanı'na iletmişlerdi. Kılıçdaroğlu da ''Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz. Genel başkandan randevu alınır, gelinir, konuşulur'' yanıtını vermişti. 

3 vekilin istifa etmesiyle CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'ten 135'e düştü. 

Kendilerine '29 Ekim Gücü' adını veren üç milletvekili, kaleme aldıkları mektubu parti genel merkezine sunmuştu. Mektupta; 10 Aralık Hareketi'nin CHP'yi ele geçirdiği iddia edilerek, partinin HDP'yle ittifak kurmasına ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yakınlaşmasına itiraz edilmişti.

İşte istifa eden vekillerin açıklamaları:

Özcan Özel, "Israrlarımıza rağmen birlikteliğimizi sağlayamadık. Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zararuriyeti doğmuştur. Sözlerimi Hacı Beştaş Veli'nin eline diline beline sahip çık sözleriyle bitirmek istiyorum. Tüm çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum" dedi.

CHP Karabük milletvekili Hüseyin Aksoy, “40 yıllık bir hekim olarak uzun yıllar hizmet ettim. Önce vatan önce bayrak diyerek göreve başladım. Sayın Genel başkanımızın Karabük ziyaretinde partimizin Atatürk’ten uzaklaşmasının, partimizin terörle arasına mesafe koyamayan HDP yönetimiyle, arasına mesafe koyamamasının, milli unsurları ötekileştiren yaklaşımların ve yamuk ittifak politikalarının partimize zarar vereceğini belirttim. Ancak düşüncelerimiz hiç ciddiye alınmadı. Partimizin öz evlatları ve bize gönül vermiş seçmenlerimizden ziyade yamuk ittifak halindeki eski ve yeni dostlar tercih edildi. 8 Aralık 2020’de TBMM’de onurlu kürsüsünde HDP hariç tüm grupların alkışladığı tarihi bir konuşma yaparak Türk milletini ve partimizi uyardım. Ne pahasına olursa oldun iktidarda kalmak ya da ne pahasına olursa olsun iktidarı alabilmek için değil, memleketi karpuz gibi ikiye bölmeden tek çıkar yol millet ittifakıdır dedim. Bütün milletvekillerine 10 Aralık 2020’de mektup yazarak görüşlerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak’ta Muharrem İnce’nin kuracağı partiye katılacakları iddia edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova milletvekili Özcan Özel‘le görüşmüştü.

10 aralık Hareketi: DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin çağrısıyla 10 Aralık 2005’te İstanbul’da yapılan toplantıda CHP'ye alternatif yeni parti bir kurulması masaya yatırıldı. Toplantıya Prof. İbrahim Kaboğlu, Prof. Burhan Şenatalar, Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu gibi isimler katıldı.

CHP'li Özür Özel'den istifalara ilk tepki

Bu istifanın canlı yayınlanmasının bir manası vardır. CHP, tüm eleştirilerinin yapıldığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gidiyor. CHP asla yolundan dönmeyecek iktidara doğru yürüyecek. 

CHP'deki istifalara ilişkin AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu CHP'deki istifalarla ilgili, "Oluşturmaya çalıştığınız sanal gündemler, sistem tartışmaları CHP içerisindeki büyük kavgayı perdelemeye yetmedi. İstifalar buzdağının görünen kısmı, bunlar CHP'nin iyi günleri" dedi.