Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs aşısı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 aşısı yaptırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı olduktan hemen sonra Telegram hesabından bir mesaj yayınladı. Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Erdoğan, aşıyı teşvik için tüm siyasi liderlere çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs aşısı oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı olduktan sonra Telegram hesabından "Ben de aşı oldum" mesajı paylaştı. Erdoğan'ı aşı olurken yansıtan fotoğraflar da yayınlandı. Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Erdoğan, aşıyı teşvik için tüm siyasi liderlere çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Covid-19 aşısı yaptırmak için Ankara Şehir Hastanesi'ne geldi. Erdoğan'a az önce koronavirüs aşısının ilk dozu yapıldı.

Erdoğan aşı olduktan sonra Telegram hesabından "Ben de aşı oldum" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs aşısı oldu! - Resim : 1

MKYK Üyeleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve konvoyuyla birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CoronaVac aşısının ilk dozunu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs aşısı oldu! - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı sonrası açıklamalar

Değerli arkadaşlar öncelikle Ankara Şehir Hastanesi olarak hakikaten Başhekimi ile doktorlarıyla hemşerileriyle burada çok büyük bir mücadeleyi bu koronavirüs süresi içerisinde sürdürdüler

Aşılarımız gelir gelmez bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün biliyorsunuz yaptırdı.

Ardından bilim kurulu üyelerimiz herkes aynı şekilde yaptırdılar.,

Ben de aynı şekilde aşı yaptıracağım demiştim. Ben de bu akşam Merkez Karardaki Milletvekili arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarım da burada aşıralrımızı yaptırdık ve yaptırıyoruz.

Benim şöyle bir özellikle istirhamım var. O da tüm başta siyasi liderler olmak üzere bunun yanında milletvekillerimiz olmak üzere lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kırılma noktasında onlarında belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum.

23-30 milyon daha aşı gelecek

Biliyorsunuz ki bir süreç var. Bu sürece göre yaş guruplarına varıncaya kadar, bunlar da zaten bu sürecin içerisinde ve şu anda ilk etapta malum gelen taşı miktarı belli ve ardından şimdi yaklaşık 25- 30 milyon doz aşı da gelecek ve böylece süratle bunun sürdürelim istiyoruz.

256 bin kişi aşı oldu

* Bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanede yatanlara rabbimden şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

* 256 bin kişi şu ana kadar aşı oldu. Demek ki müraacatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da bayağı iyi. Bütün doktorlarımız, hemşirelerimiz yoğun bir performans ortaya koyuyorlar.

* Aşı için belirlenen süreçte düşük. Baya hızlı olunuyor. 5 dk aşı, 15 dk da istirahat. Böyle bir süreç içerisindeyiz...

* Çin aşısı dışında çalışmalar var. Almanya ile irtibatlarımız var. Kendi çalışmalarımız var. İnşallah nisan, mayıs gibi devreye girecek. 2. doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.

Dünyada örneği yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca şunları söyledi:

* Kaybettiklerimiz oldu. Ben kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu belirtmek istiyorum.

* Sistemde bugün canlı olarak Türkiye'de ne kadar aşı yapıldığını göstermiş olduk. Dünyada bu kadar ilk gün aşı yapan ve canlı olarak yayınlayan başka ülke var mı bilmiyorum. Bu süreci şeffaf bir şekilde götüreceğimizi belirtmek istiyorum. Ayrıca iller bazında da ne kadar aşının yapıldığını göstermek istiyoruz.

Onay dün gelmişti

Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen Covid-19 aşısına dün İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından onay verilmişti.

Acil kullanım onayının çıkmasının hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında Covid-19 aşısı yaptırmıştı.