Lille resmen açıkladı!.. 5 yıllığına renklerine bağladı!

Son dakika haberine göre Lille, Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı'yı transfer ettiğini duyurdu. Lille kulübü, Yusuf Yazıcı'yı Türkiye'de Trabzonspor dışında bir kulübe satarsa Bordo-mavili ekibe tazminat ödeyecek.

Lille resmen açıkladı!.. 5 yıllığına renklerine bağladı!

Kulüp üst yöneticisi Marc Ingla yaptığı açıklamada, Yusuf Yazıcı'nın transferinin Lille için memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Ingla sözlerine şöyle devam etti...

"Trabzonspor'un lideriydi ve milli takımda forma giyiyor. Mükemmel bir teknik kaliteye, yeteneğe ve sol ayağa sahip. Yeni sezonda gücümüze zenginlik katacak. Gelişimini bizimle de sürdüreceğinden eminiz. Yeteneğini en kısa sürede Ligue 1'de de gösterecek ve takımın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacaktır. Hoş geldin."

Lille resmen açıkladı!.. 5 yıllığına renklerine bağladı! - Resim : 1

Trabzonspor Kulübü, Yusuf Yazıcı'nın bonservisi için 16,5 milyon avro ödeneceğini açıkladı.

Trabzonspor'un KAP'da yer alan açıklaması şöyle...

"Yusuf Yazıcı, 25 maç oynaması halinde Lille Kulübü, şirketimize 1 milyon avro daha ödeyecektir. Yusuf Yazıcı'nın Lille Kulübü ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kiralanması veya kesin transferi hallerinde, net transfer gelirinin yüzde 20'si şirketimize ödenecektir."

Ayrıca açıklamada, Lille Kulübünün, Edgar Miguel Le'nin bedelsiz olarak Trabzonspor'a kesin transferine izin vereceği, Fransız kulübünün, Yusuf Yazıcı'yı Türkiye'de başka bir kulübe kiralamayacağını veya satmayacağını taahhüt ettiği, bu taahhüdünü ihlal etmesi halinde Trabzonspor'a 20 milyon avro tazminat bedeli ödeyeceği ifade edildi.