Başkent'te deprem üstüne deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan son verilere göre saat 06:42'de 3.9, Saat 06:54'de 4.6, saat 07:08'de 3.2 ve son olarak saat 09:12'de 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Başkent'te deprem üstüne deprem!

Akyurt ilçesinde meydana gelen depremler yerin 6.3, 6.8, 6 ve 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Başkent'te deprem üstüne deprem! - Resim : 1

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Ankara'nın Akyurt ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

Başkent'te deprem üstüne deprem! - Resim : 2Ankara Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabından, "İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Detaylı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." açıklamasını yaptı. 

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçede yaşanan depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Mahalle muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Çok şükür şu ana kadar olumsuz bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Akyurt Belediye Başkanı Ayık'ın yaptığı açıklama şöyle...

"İlçemize bağlı Ahmetadil Mahallemizde sabah saat 6.42’de AFAD verilerine göre 3.9 ve saat 6.55’te ise yakınındaki Kozayağı Mahallemizde 4.5 şiddetinde iki deprem meydana geldi. İlçe merkezinde, çevre ilçelerde ve Ankara’da şiddetli bir şekilde hissedildi. Mahalle muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Çok şükür şu ana kadar olumsuz bir durum söz konusu değil. Deprem bölgesindeki mahallelerimizde, ilçemizde ve Ankara’da depremi hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."