İstanbul'da şiddetli deprem!

İstanbul'da şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Kartal ve büyüklüğünü 3.9 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi merkez üssünü Sultanbeyli, büyüklüğünü ise 4.2 olarak açıkladı.

İstanbul'da şiddetli deprem!

İstanbul'da şiddetli şekilde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verdiği ilk bilgiye göre 7 kilometre derinlikte gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.9 olarak gerçekleşti.

AFAD, depremin merkez üssünü ise İstanbul'un Kartal ilçesi olarak açıkladı.

İstanbul'da şiddetli deprem! - Resim : 1

Kandilli Rasathanesi: Sultanbeyli / 4.2 büyüklüğünde

Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise deprem 4.2 büyüklüğünde. Merkez üssü olarak Sultanbeyli'yi açıklayan Kandilli Rasathanesi depremin derinliğini 15 kilometre olarak açıkladı.

Depremin ardından AFAD, olumsuz bir durum bildirilmediğini açıkladı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel meydana gelen depreme ilişkin, "Biraz sallandık, belki bunun gibi binlerce deprem oluyor ama biraz yakın. Bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok. Bu bizi sevindiren tarafı fakat deprem gerçeği kendisini hissettirdi" dedi.

Öte yandan depremin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07'de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun.

Ayrıntılar geliyor...