Son durum! İkmal yolları kesildi, 11 köy temizlendi

Fırat'ın doğusunda sınırımızı teröristlerden temizlemek ve bölgede huzuru sağlamak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'nın ikmal yolu kesildi. 11 köy teröristlerden arındırıldı. 219 terörist etkisiz hale getirildi. Sınıra tanklardan oluşan askeri sevkiyat da devam etti.

Son durum! İkmal yolları kesildi, 11 köy temizlendi

Barış Pınarı Harekatıyla terör hedefleri tek tek vuruldu. ikmal yolları kesildi. Teröristler iyice köşeye sıkıştı.

Türk silahlı kuvvetlerimiz, sınırımızı teröristlerden temizlemek için başlatılan operasyona terörstlere ağır darbe vurdu. Rasulayn ve doğusundaki YPG/PKK'nın ikmal için kullandığı yol kesildi.

Rasulayn'daki terör hedefleri obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi. 

11 köy temizlendi

Harekatın başladığı günden bu yana Tel Abyad'daki El Yabse , Tel Fander Dedat , Bir aşık, Hamidiye, Berzan Cüdeyde ve Gısas köyleri Rasulayn'daki Kişto ve Aşağı kişto köyleri YPG/PKK'lı teröristlerden temizlendi.

219 Terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat’ın doğusunda başarıyla devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 219 olduğunu açıkladı.

Sevkiyat sürüyor

Öte yandan sınır hattında görev yapmak üzere gönderilen tanklardan oluşan askeri sevkiyat da devam etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise Rasulayn bölgesinde YPG/PKK'lı teröristler tarafından Ceylanpınar ilçesindeki sivillere yönelik gerçekleştirilen havanlı saldırılarda yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Erin, yakınlarıyla da sohbet etti.