Son kararı: Trump 100 kişi için af çıkaracak

ABD basınında yayımlanan habere göre ABD Başkanı Trump, son görev gününde yaklaşık 100 kişi için af kararı verecek. 100 ismin içerisinde Wikileaks kurucusu Jullian Assange'ın olup olmayacağı merak konusu.

Son kararı: Trump 100 kişi için af çıkaracak

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık görevindeki son günü olan salı günü yaklaşık 100 kişi için 'af' çıkarması bekleniyor.

CNN International'da yayımlanan haberde Beyaz Saray'ın af listesini tamamlamak için Pazar günü bir toplantı yaptığı iddia edildi. 

Habere göre, Başkan Trump, Beyaz Saray'daki son gününe kadar yaklaşık 100 kişiye af ve ceza indirimi kararı çıkaracak. Aflar, Trump'ın başkanlığı günler içinde sona ermeden önce tamamlaması gereken birkaç maddeden biri. 

Kendisini affedecek mi?

CNN International'a konuşan kaynaklara göre, 6 Ocak'ta yaşanan Kongre Binası baskını Trump'ın kendisini, çocuklarını ve kişisel avukatı Rudy Giuliani'yi affetme isteğini karmaşıklaştırdı. Trump'ın bu konuda vereceği kararı yardımcıları dahil hiç kimse tam olarak bilmiyor.

Wikileaks kurucusu Julian Assange, eski danışman Steve Bannon gibi isimlerin af listesinde olduğuna inanılmıyor, ancak listenin her an değişebileceği belirtiliyor. CNN'e konuşan kaynaklara göre, sağlık hizmeti dolandırıcılığından hüküm giyen ve tanınmış bir göz doktoru olan Dr. Salomon Melgen'in listede olduğu belirtiliyor.