Kredilerin faiz oranları artıyor

Sosyal hayatı destek kredilerinin faiz oranları artıyor. Bankaların, başladığı tarihte belirlenen aylık faiz oranı 0,55’ken sosyal hayatı destekleme paketlerinde, faiz oranları, diğer kredi paketlerinde de olduğu gibi yüzde 0,99 seviyelerinde.

Kredilerin faiz oranları artıyor

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın sosyal hayatı destekleme paketlerinde asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vadeli kredilendirilebiliyor. Bankaların, başladığı tarihte belirlenen aylık faiz oranı 0,55’ken sosyal hayatı destekleme paketlerinde, faiz oranları, diğer kredi paketlerinde de olduğu gibi yüzde 0,99 seviyelerinde.

7 Ağustos’tan beri yüzde 8,25 politika faiziyle fonlama yapmayan Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları kredi faizlerini de yükseltti. Ağustos ayı itibariyle ticari kredi yüzde 12,85 ile yılın zirvesine çıktı.

Bireysel müşterilere mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörlerini desteklemek amacıyla sunulan paketlerde, yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacağı duyurulmuştu. Anlaşmalı olunan firmalar bankaların internet sitelerinden duyurulmuştu.