Twitter kullanan tutuklanacak!

Sosyal medya kanalı twitter bir ülkede daha yasaklı listesine girdi. Nijerya'da twitter kullananlar için tutuklama kararı çıktı.

Twitter kullanan tutuklanacak!

Nijerya hükümeti, geçtiğimiz günlerde platforma getirdiği yasaktan sonra ülkede Twitter kullanan herkesin tutuklanması ve yargılanması emrini de verdi.

Nijerya Enformasyon Bakanlığı, yasağı kendi Twitter hesabından duyurdu. Yetkililer, yasağın nedeninin Buhari’nin tweet’lerinin silinmesi veya Twitter’ın Afrika üssünü Gana’da inşa etme kararı olduğunu reddetti.

Kullanıcıları kovuşturma tehdidi, vatandaşların yasağı aşmak için özel ağları kullandığı netleştikten sonra geldi. Twitter, bu karardan derin endişe duyduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Nijerya Enformasyon ve Kültür Bakanı Lai Muhammed, ülkede sosyal medya platformu Twitter'ın faaliyetlerinin süresiz olarak askıya alındığını duyurmuştu. Twitter’ın, ülkenin kurumsal varlığını tehdit edecek şekilde kullanıldığı gerekçesiyle faaliyetlerine son verildiği açıklanmıştı. Yaşanan gelişmeler İngiltere, Amerika ve AB tarafından da kınanmıştı.

 Askıya alma kararının nedeni ise Nijerya Devlet Başkanı Buhari’nin Twitter’da 1 Haziran’da yaptığı paylaşımının silinmesiydi.