Instagram’dan, görmek istemediklerinizi kaldırmanızı sağlayacak iki yeni özellik

Meta'nın, sosyal medya uygulamaları arasında popüler olan Instagram’a son zamanlarda eklediği özellikler ile çok konuşuluyor. Platforma eklenecek iki yeni özellik ile akış ve keşfet içerisinde gördükleriniz üzerinde daha fazla kontrole sahip olmanızı sağlıyor. İşte yeni özelliğin detayları...

Instagram’dan, görmek istemediklerinizi kaldırmanızı sağlayacak iki yeni özellik

Meta, Instagram'a hem ana akış, hem de Keşfet sekmesinden gönderileri filtreleme yeteneği ekleyeceğini açıkladı. Böylece kullanıcılar akışlarında görünenler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilecek.

Instagram’dan, görmek istemediklerinizi kaldırmanızı sağlayacak iki yeni özellik - Resim : 1

Filtreleme iki şekilde yapılabiliyor: 'İlgilenmiyorum' seçeneğini seçerek Keşfet akışında aynı anda birden fazla gönderiyi seçip gizlemk mümkün. Bir kullanıcı keşfet sekmesine göz attığında, filtre simgesini seçerek gönderileri seçmek ve ardından bunları gizlemek için bu seçeneği kullanabilir.

Instagram’dan, görmek istemediklerinizi kaldırmanızı sağlayacak iki yeni özellik - Resim : 2Bununla birlikte, akışın filtrelenmesi için bir “engellenenler” listesi de sunuluyor. Bu listeye kelime, cümle veya emoji eklenebiliyor. Bu sayede, Instagram’ı açtığınızda ana akışta gösterilmeyecek bir filtre listesi oluşturulabiliyor.

Bu yeni filtreleme özellikleriyle birlikte, Instagram kullanıcılarının gösterilen içerik hakkında daha fazla kontrol sahibi olacağı bir gerçek.