12 yaşındaki kız sosyal medyadaki eleştirilerin ardından intihar etti

İngiltere'de 12 yaşındaki Jessica Scatterson isimli kız, sosyal medyada acımasızca eleştirilmesinin ardından 'RIP' yazan bir fotoğraf yükledi. Bu yüklemeden kısa bir süre sonra da evinde ölü bulundu.

12 yaşındaki kız sosyal medyadaki eleştirilerin ardından intihar etti

TV100.COM - Özellikle gençlerin vazgeçilmezi konumunda olan sosyal medya doğru kullanılmadığı takdirde ağır sonuçlara yol açabiliyor. Bunun son örneği İngiltere'de yaşandı. Jessica Scatterson isimli 12 yaşındaki çocuk, sosyal medyada lincine maruz kalmasının ardından evinde yaşamına son verdi.

Her genç kız gibi sosyal medyayı aktif olarak olarak kullanan Jessica, bir süre sonra arkadaşları tarafından eleştirilmeye başlandı. İlk zamanlarda bununla baş etmek için farklı yollara başvuran çocuk, bir süre sonra dozu daha da artan sözlerle karşılaştı ve bunalıma girdi. Son olarak ayağına yazdığı 'RIP' (Rest in peace: Huzur içinde yat) bir görseli sosyal medya hesaplarından paylaşan küçük çocuk, kendisini asarak yaşamına son verdi.

Ölümünün ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, genç kızın sosyal medyada linç edilmesinin ardından psikolojisinin bozulduğuna işaret etti.

Eğlenceli olduğu kadar tehlikeli

Uzmanlar, anne ve babaları sosyal medya konusunda sık sık uyarıyor. Sosyal medyada yapılan eleştirilerin kişileri normal hayattaki eleştirilerden farksız bir şekilde etkilediğini kaydeden uzmanlar, yazılan her cümleden önce mutlaka düşünülmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Küçük yaştaki çocukların sosyal medya hesabına sahip olmasının yanlış olduğunun altını çizen uzmanlar, eğer çocuk hesaba sahip ise mutlaka ebevenyleri tarafından kontrol altında tutulması gerektiğini kaydediyor.